De Belse bossen

De bossen van Bel bevinden zich op het grensgeboed tussen Geel, Mol en Meerhout. Kenmerkend voor dit landschap zijn de landduinen die her en der opduiken. Het gaat om restanten van oeroude stuifduinen. Sommige zijn enkele tientallen meter hoog, andere zijn minder gemakkelijk te herkennen.  In tegenstelling tot vele andere gebieden is het gebied toegankelijk voor iedereen, mits respect voor natuur en omgeving. Zo is er ruimte voor jeugdbewegingen, recreanten en natuurliefhebbers.

Wandelaars

Wandelaars kunnen gebruik maken van het wandelknooppuntennetwerk Kempense Landduinen, dat goed is voor 340 kilometer wandelplezier in Balen, Geel, Meerhout en Mol. Het netwerk loodst je langs bijzondere stukken natuur en verbazend stille plekjes. Een wandelnetwerkkaart met een handig wandelinspiratieboekje is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van Geel, Mol, Balen en Meerhout en online op de website van Mondikaarten.

Jeugdkampen

De Belse bossen vormen een gebied voor recreatie en fungeren als kamplocatie voor jeugdverenigingen. Kampeerhuizen De Kievit en Malpertuus en verhuurhuis De Kruiskwacht worden het hele jaar door gebruikt voor tal van activiteiten midden in de natuur.

Deze pagina delen op sociale media