Michelinster voor La Belle

Na een mooie vermelding in de Gault&Millau-gids sleepte Peter Vangenechten van La Belle ook zijn eerste Michelinster in de wacht. Geel - en vooral Bel - heeft daarmee een klasserestaurant mét ster op haar grondgebied.

Chef-kok Peter Vangenechten deed in het verleden ervaring op bij onder meer De Koopvaardij in Stabroek en Nuance in Duffel. Die vaardigheden hebben de geboren Bellenaar geen windeieren gelegd bij de start van zijn eigen restaurant op de hoek van de Sint-Antoniusstraat met Bel.

Wie er al eens ging eten zal kunnen beamen dat het geen alledaagse keuken is, maar een verfijnde beleving met een meerwaarde. Oké, het is geen restaurant om elke dag snel-snel te gaan lunchen, maar de culinaire ervaring alleen al is zeker de moeite waard. 

"En de prijs?", hoor ik u al van ver denken. Die valt nog wel mee, zeker wanneer de kwaliteit en exclusiviteit in acht genomen wordt. Zo kan je er lunchen voor 34 euro, een 5-gangenmenu betaal je 64 euro. Het binnenrijven van de Michelinster zou geen effect hebben op de prijs, aldus de chef.

Dus, Bellenaars en niet-Bellenaars: nog niet in La Belle geweest? Je weet niet wat je mist!

Deze pagina delen op sociale media